top of page

Doğalgazlı şömineler nasıl çalışır?


İgdaş Onaylı Decofire Doğalgazlı Şömine Koleksiyonu

İnsanoğlu varoluşundan bu yana hep ateşle içiçe oldu. Gündelik yaşamındaki ihtiyaçlarında ateşi ısı,ışık hatta inanç kaynağı olarak kullandı.

Ateş zaman içinde yeni cihazlar ve yakıt türleri ile gündelik hayatımızdaki vazgeçilmez yerini korudu. Dünya'daki zengin rezervleri ile temiz,verimli,ekonomik ve doğaya saygılı bir yakıt olan doğalgaz kullanımının son yıllarda yaygınlaşması bu yakıt türünde de hem ısıtma işlevi hem de görsel zevk sağlayacak ürünlerin tasarlanarak üretilme ihtiyacını doğurdu.

Decofire doğalgazlı şömine koleksiyonu bulunduğumuz modern çağda yaşadığımız mekanlara ateşi güvenli ve konforlu bir şekilde taşıyarak ona hükmetmek amacıyla tasarlandı. Aynı zamanda bu doğalgazlı şömine koleksiyonu müstakil yapıların vazgeçilmezlerinden olan şömineleri çok katlı yapılarda da depolama gerektirmeyen ve temiz bir yakıt olan doğalgazla;odun taşıma,is,kül gibi zahmetlere katlanmadan konforlu bir şekilde kullanmak için tasarlanmıştır. Sahip olduğu hermetik baca sistemiyle mevcut yapıyı renovasyona sokmadan ve yüksek baca maliyetleri yaratmadan mimarinin dekoratif unsurlarına minimal çizgisiyle maksimum katkı sağlamaktadır.

Isı veriminden faydalanmak, mimariye dekoratif katkı sağlamak, yapılara değer ve konfor katmak. Doğalgaz tesisatının bulunduğu ve hermetik baca sisteminin uygulanbileceği her türlü yapıya uygulama yapmak mümkündür. Residence-apartman daireleri,müstakil evler, oteller, restoranlar, şirket merkezleri...

Koleksiyon kapsamındaki doğalgazlı şömineler kapalı hazne sistemi ile çalışmaktadır. Hazne içerisinden yükselen baca borusu ile yanan atık gazlar tahliye edilirken aynı zamanda yanma için gerekli oksijen sağlanır. Bu fonksiyonlar eşmerkezli baca sistemi içerisinde gerçekleşir.Merkez boru yanma ile açığa çıkan gazları tahliye ederken dışarda kalan boru yanma için gerekli oksijeni temin eder. Bu sistem sayesinde artık bacanın çatıdan veya duvardan çıkması tercih edilebilir.

Decofire doğalgazlı şömineler manuel veya uzaktan kumanda ile kontrol edilebilir. Uzaktan kumanda radyo frekansı ile iletişim kurar.Aynı zamanda sahip olduğu termostat ile ortam sıcaklığı otomatik olarak kontrol edilebilir. Uzaktan kumanda ile termostat zaman ayarlı olarak da programlanabilir.Bu programlama sayesinde, şöminenin kapalı konumdayken dahi istenilen saatte çalıştırılıp kapatılması mümkündür. Uzaktan kumandanın kaybolması ve arızalanması ihtimaline karşılık şömine üzerindeki manuel kontrol devamlı devrededir.

Doğalgazlı şöminelerin iç bölümünde çeşitli dekoratif taş seçenekleri mevcuttur.Seramik odun seti,beyaz taş yanısıra safir ve elmas gibi şöminenizi sıradışı görünüme kavuşturacak değerli taşları da tercih edebilirsiniz. Mevcut İç Tesisat Yönetmeliği'ne göre yalnızca İgdaş ve diğer gaz dağıtım kuruluşları tarafından onaylı doğalgazlı şömineler iç tesisat projelerinde kullanılabilir. Decofire bu bağlamda doğalgazlı şömine koleksiyonu için gerekli yasal işlemleri tamamlayarak onay belgesini almaya hak kazanmıştır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page