top of page

Bioethanol şömine nedir?



Yakıt tamamen yanmadan şömine söndürülebilir mi?

Evet. Yakıt bitmeden de herhangi anda şömine söndürülebilir. Ancak yakıt bitene dek yanmaya devam ettirmenizi tavsiye ediyoruz. Söndürme mekanizması evi terk etmeniz ve yanar vaziyette bırakmamanız gereken anlar içindir.

 

Şömineyi nasıl yakarım?

Aldığınız ürünle beraber verilen kullanım kitapçığı Ecosmart bacasız şömineyi güvenli ve verimli olarak kullanmak için ihtiyacınız olan tüm talimatları sunar. EcoSmart™ Şöminenin yakılması çok basittir– sadece talimatlara uyun ve bir kaç saniyede güzel alevleri evinize taşıyın.

 

Ecosmart Şöminelerin montajı kolay mıdır?

EcoSmart™ Şömineler kolay kurulup çalıştırılacak şekilde tasarlanmıştır. Baca veya boru bağlantısına gerek olmadan, EcoSmart™ Şömineler çok esnektir ve iç dekorasyonunuzun herhangi bir aşamasında kullanılabilir. Detaylı spesifikasyonlar için distribütörünüzle temasa geçin.

 

Kurulum süresi nedir?

Aslında gerçek bir montaj yoktur. Tasarım Şömineler ve Şömine Izgaraları serimiz sadece istenen yere konumlandırılıp hemen çalıştırılabilir. Şömine Hazneleri serimiz de istediğiniz yere uyacak ve etrafı kapatılacak şekilde tasarlanmıştır.

 

Ecosmart Şömineleri her yere montaj yapılabilir mi?

Hemen hemen her yere! Ecosmart bacasız şömineler oldukça küçük odalar dışında her yere uygundur. Montaj ile ilgili detaylar kullanılan modele göre değişkenlik göstermekte olup ürün kullanım kılavuzunda tüm detaylar belirtilmiştir.

Ecosmart uygulaması yapmadan önce yerel distribütörünüze yetkili kurumlardan izin gerekip gerekmediğini sorunuz. Bu durum birkaç ülkede izne tabidir.

 

Montaj için ekip yolluyor musunuz?

Tüm ürünlerimiz kolayca montaj ve uygulama yapılacak şekilde dizayn edilmiştir. Bazı Tasarım Serisi modeller demonte olarak gelir ve kurulum kılavuzuyla parçalar kolaylıkla birleştirilebilir. Bunu son kullanıcı kendi yapabilir veya bir profesyonele yaptırtabilir.

 

Halihazırda mevcut şömineme uygun ürünleriniz var mı?

Burner kit ve şömine ızgarası serilerimiz halihazırda yapılmış ve türlü nedenlerle kullanılmayan açık tip (cam kapaksız) şöminelerin içine yerleştirilmek suretiyle kullanılabilir. Bu tür uygulamalarda minimum mesafelere dikkat ediniz.

Şömine iç ızgara serimiz içerisinde Ecosmart burner kit barındıran kolaylıkla mevcut şöminenin içine konumlandırılabilecek veya yeni şömine tasarımlarında kullanabilecek ürünlerden oluşur.

 

Ecosmart burner kit'ler nasıl temizlenir?

Tüm paslanmaz çelikler yumuşak nemli bir bez üzerine marketlerde satılan paslanmaz çelik temizleyici sprey sıkıp silinerek kolaylıkla temizlenebilir. Şömine yakılıp tüm yakıt bittiğinde ve burner kit soğuduğunda bioethanol kalıntılarını yok etmek için bir süreliğine sıcak suyun altına tutabilirsiniz. Paslanmaz çelik üzerinde yanma ile zamanla renk solmaları meydana gelmesi normaldir.

Şömine bulunduğu odayı ısıtır mı?

Ecosmart şömineler oldukça verimlidir, çünkü bacasızdır. Bacadan bir ısı kaçısı olmaz yanma sonucu açığa çıkan tüm ısı odada kalır. Isıtma kapasiteleri ve hacimleri için lütfen burner kit bölümünü okuyunuz.

Klasik şömine modellerinden modern şömine tasarımlarına kadar Decofire Tasarım Şömine Serisi evinizin dekorasyonuna inanılmaz katkı sağlayacak ve vazgeçilmez bir eşyanız olacak.

Taşındığınızda yanınızda götürün

Portatif bacasız şöminelerimiz baca veya karmaşık kurulum prosedürlerine gerek duymaz. Bu nedenle kurulumları son derece çabuk ve kolaydır. Şöminenizi odadan odaya götürün, iç mekandan bahçeye çıkartın veya sıcak yaz aylarında kaldırın. Her şey sizin elinizde…

Hızlı ve Kolay

Herhangi kurulum veya inşaat işine gerek olmaksızın, sadece ambalajını açın, yerleştirin ve kullanmaya başlayın.

Baca veya elektrik bağlantısı gerektirmez.

Bioethanol şömine yakıtı oldukça temiz yanar, dolayısıyla herhangi atık gaz çıkışı olmaz. Böylece yüksek baca maliyetlerine veya baca fan çekiş sistemlerine para ödemezsiniz. Portatif şöminelerimiz her türlü ortama sıcaklık ve dekoratif katkı sağlayan basit,pratik ve çevreci bir çözümdür.

 

Ödüllü Tasarımlar

EcoSmart Fire 2004 yılında global pazarda yerini almıştır ve aynı yıl Avustralya Tasarım Ödülü’nü kazanmıştır.

Diğer ödüllerimiz arasında:

2011 IIDA/HD Award for Excellence - Aksesuarlar ve Özel Unsurlar (ABD)

2011 Yeni Ürün Ödülü – Dekoratif Ekipman (AVUSTRALYA)

2010 Editörlerin Seçimi Ödülü –En İyi Yeni Ürün (ABD)

2009 New York House Dergisi’nin Yenilikçi Çevreci Tasarım Ödülü (ABD)

2009 Avusturalya Uluslar arası Tasarım Ödülü (AVUSTRALYA))

2009 Hearth & Home Vesta Ödülü (ABD)

2006 Interior Design Dergisi Yılın En İyisi "Roscoes" Ödülü (ABD)

Bacasız Şömine Nedir?

Bacasız şömine bioethanol yakıt ile yanan, koku, duman, is yapmayan insan sağlığına zararı olmayan yeni nesil bir şömine çeşitidir.

Bioethanol nedir?

Bioetanol metil ispirto olarak da bilinen saf alkoldür.

Bioetanol veya sadece 'etanol' bitkisel yan ürünlerin şeker ve nişasta bileşenlerini fermente etmek suretiyle elde edilen yenilenebiir bir enerji kaynağıdır . Bunlar genel olarak şeker kamışı, buğday gibi ürünlerdendir. Ayrıca mısır, patates, süt, pirinç, pancar ve son dönemde üzüm, muz gibi ürünlerden de yapılmaktadır ve bunlar söz konusu ülkenin tarım gücüne de bağlıdır.

Bugün, bioetanol pek çok kullanıma sahiptir: Petrolle karıştırılarak sürdürülebilir bir ulaşım yakıtı oluşturur, kozmetik ve diğer üretim proseslerinde kullanılır ve temiz yanan, güzel alevli şöminelerde de kullanılır.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page